" >

اقتصاد

1376706_911.jpg

آینده افغانستان در گرو انرژی‌های تجدیدپذیر: منابع، چالش‌ها و فرصت‌ها

افغانستان یکی از کشورهایی است که با وجود منابع طبیعی غنی از انرژی‌های تجدیدپذیر، همچنان به شدت به برق وارداتی وابسته است و بخش وسیعی از مردم این کشور به برق دسترسی ندارند. در شرایطی که جهان به سوی استفاده گسترده از منابع پاک و پایدار انرژی حرکت می‌کند، افغانستان نیز می‌تواند با بهره‌برداری از پتانسیل‌های تجدیدپذیر خود، نه تنها به خودکفایی در تأمین انرژی برسد، بلکه نقشی مؤثر در توسعه اقتصادی و اجتماعی کشور ایفا کند.
resize_image_48c7193c6c3ba653ddb730b80f397468_67127cb6642ca.jpg

بیش از ۶۰ درصد از افغان‌ها در دو سال گذشته فقیر بودند

طرز پرس: گزارش سالانه شاخص جهانی فقر چندبعدی (MPI) که به‌طور مشترک توسط برنامه توسعه سازمان ملل متحد (UNDP) و دانشگاه آکسفورد منتشر شده، به شکلی نگران‌کننده نشان می‌دهد که در فاصله سال‌های ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳، نزدیک به دو سوم جمعیت افغانستان در شرایط فقر زندگی کرده‌اند. این گزارش که بر وضعیت اقتصادی و اجتماعی مردم افغانستان در دوران سلطه طالبان تمرکز دارد، تصویر تاریک و دردناکی از زندگی مردم تحت این رژیم را ترسیم می‌کند.
GaEcD7RXYAAyrC2.jpg

ذبیح الله مجاهد: بس جدید ساخت افغانستان تولید شد

طرز پرس: طالبان برای اولین بار در افغانستان یک بس مسافربری جدید تولید کرده‌اند. ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی طالبان، در صفحه اکس خود اعلام کرده که این بس به زودی برای خدمات شهری در کشور مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
02.jpg

زنان روستایی افغانستان چگونه ستون‌های ناپیدای اقتصاد خانواده‌ها شده‌اند؟

در سال ۲۰۰۷، مجمع عمومی سازمان ملل متحد روز ۱۵ اکتبر را به عنوان «روز جهانی زنان روستایی» تعیین کرد. این روز از سال ۲۰۰۸ به منظور ارج نهادن به نقش کلیدی زنان روستایی در اقتصاد خانواده‌ها، توسعه کشاورزی، تأمین امنیت غذایی و مبارزه با فقر گرامی داشته می‌شود. همچنین در قطعنامه‌ای از کشورها خواسته شده است تا با همکاری نهادهای بین‌المللی و جامعه مدنی، اقداماتی برای بهبود شرایط زندگی زنان روستایی انجام دهند.
vision.png

سازمان جهانی غذا: بیشترین کودکان با «نان و چای» زنده اند

طرز پرس: سازمان جهانی غذا با نشر مطلبی به فقر گسترده در افغانستان پرداخته و گفته است که بیشترین کودکان فقط با خوردن «نان و چای خشک» زنده‌گی می‌کنند.
5c653f279ded9abe67e670a58ee8e799.jpg

ترکمنستان: ما آماده آغاز کار عملی پروژه تاپی در افغانستان هستیم

وزارت خارجه ترکمنستان از آماده‌گی کامل برای آغاز کار عملی پروژه تاپی در خاک افغانستان خبر داد و گفت که در آینده‌های نزدیک کار عملی پروژه تاپی در خاک افغانستان آغاز خواهد شد.
R.jpeg

رشد چشمگیرِ تجارت به ادعای طالبان

طالبان اعلام کردند که در سال ۱۴۰۲ خورشیدی، تجارت در افغانستان رشدِ چشمگیری داشته و به حدود ۱۰میلیارد دلار رسیده است.
1a13aeab-b7ed-40ba-932e-edb5248481a1.jpeg

طالبان فعالیت صرافي های سیار در مارکیت شهزاده را منع اعلام کردند

به گزارش طرز پرس، در اطلاعیه‌ای که دیروز به رسانه‌ها رسیده است نشان داده می شود که طالبان با صدور یک مکتوب این کار را کرده اند. در این مکتوب امضای وزارت داخله، ریاست اطلاعات و فرهنگ، ریاست استخبارات، بانک مرکزی و اتحادیه صرافان دیده می شود. این نگرانی وجود دارد که با این دستور طالبان، صدها صرافی‌سیار که در مارکیت سرای
73710348-1a82-4f1e-bb2c-f4e7dcea3581.jpeg

فروش ۷۵ درصد تولیدات افغانستان در نمایشگاه چهار روزه‌ی اوزبیکستان

وزارت صنعت و تجارت حکومت طالبان می‌گوید که در نمایشگاه چهار روزه‌ی اوزبیکستان دست‌کم ۷۵ درصد تولیدات داخلی افغانستان به فروش رسیده است.
98989898.jpeg

تاکید بر افزایش پروژه‌های ترانزیتی میان کابل و تاشکند

سرپرست وزارت صنعت و تجارت افغانستان در دیدار با وزیر ترانسپورت اوزبیکستان بر افزایش پروژه‌های ترانزیتی میان هردو کشور تاکید کرده‌است. وزارت صنعت و تجارت افغانستان (روز جمعه، ۱۴‌سرطان) با نشر خبرنامه‌ی گفته است که نورالدین عزیزی در دیدار با الهام محکموف، وزیر ترانسپورت اوزبیکستان بر تطبیق و تکمیل کار پروژه افغان-ترانس تاکید کرده و خواستار سرمایه‌گذاری این کشور در بخش‌های مختلف ترانسپورتی جاده‌ای و هوایی در افغانستان شده‌است.