" >

اقتصاد

61f263ca360000f60724d7d7.jpeg

فقر و گرسنگی در افغانستان؛ بحران انسانی که هر روز عمیق‌تر می‌شود

افغانستان، کشوری که سال‌ها درگیر جنگ و بحران‌های پیاپی بوده، اکنون با بحرانی تازه و به مراتب عمیق‌تر دست‌وپنجه نرم می‌کند: فقر و گرسنگی گسترده‌ای که زندگی میلیون‌ها نفر را تهدید می‌کند. بر اساس گزارش‌های اخیر برنامه جهانی غذا، بیش از ۱۵ میلیون نفر در افغانستان توانایی تأمین وعده غذایی بعدی خود را ندارند.
bitcoin-block-reward-dates-when-is-the-next-halving-and-what-does-it-mean-for-miners.jpg

بیت‌کوین از مرز ۹۵ هزار دلار عبور کرد؛ رکوردی تاریخی برزگ‌ترین ارز دیجیتال

طرز پرس: قیمت ارز دیجیتال بیت‌کوین امروز پنجشنبه، برای نخستین‌بار در تاریخ خود، از مرز ۹۵ هزار دلار عبور کرد و رکورد جدیدی را به ثبت رساند. وبگاه آرتی عربی اعلام کرده است که طبق داده‌های معاملاتی در بزرگ‌ترین پلتفرم مبادلات ارز دیجیتال، قیمت بیت‌کوین تا ساعت ۰۶:۳۰ به وقت مسکو ۳.۹۵ درصد افزایش یافت و به ۹۵,۴۰۰.۰۶ دلار رسید.
ai-US-Chinese-flags.gif

رقابت کمک‌ها در افغانستان؛ میلیاردها دلار از آمریکا در برابر حمایت محدود چین

طرز پرس: یو شیائو یونگ، نماینده ویژه چین برای افغانستان، اعلام کرد که پکن در سه سال گذشته حدود ۶۴ میلیون دلار به افغانستان کمک کرده است. این در حالی است که طبق گزارش سیگار (بازرس ویژه آمریکا برای بازسازی افغانستان)، ایالات متحده در همین مدت بیش از سه میلیارد دلار کمک بشردوستانه و توسعه‌ای به افغانستان ارسال کرده است.
OIP (2).jpg

کاهش چشم‌گیر کمک‌های آمریکا به افغانستان؛ سرنوشت نامعلوم و پیامدهای نگران‌کننده

افغانستان، کشوری که طی دو دهه گذشته به یکی از بزرگ‌ترین دریافت‌کنندگان کمک‌های بین‌المللی تبدیل شده بود، اکنون در یکی از بحرانی‌ترین دوره‌های خود قرار دارد. پس از سقوط دولت پیشین و تسلط طالبان بر این کشور، کمک‌های مالی ایالات متحده، که بزرگ‌ترین منبع حمایت اقتصادی و بشردوستانه برای افغانستان بود، به شکلی بی‌سابقه کاهش یافته است. این تغییرات نه‌تنها تأثیرات گسترده‌ای بر وضعیت انسانی و اجتماعی افغانستان داشته، بلکه سیاست‌های منطقه‌ای و جهانی را نیز تحت تأثیر قرار داده است.
GcQPYNcbkAAi9Ya.jpg

ملا برادر: کاهش فقر و فراهم نمودن زمینه کار اولویت ماست

کابل - طرز پرس: ملابرادر معاون اقتصادی نخست وزیر طالبان اعلام کرده است که کاهش فقر و فراهم نمودن زمینه کار برای مردم افغانستان از اولویت دستور کاری طالبان است. او این اظهارات را روز چهارشنبه 23نوامبر در یک نشستی در کابل مطرح کرد که به منظور ترغیب سرمایه گذاران و اشتغال زایی، تحت عنوان «کنفرانس ملی تمویلات خُرد، فرصت ها و چالش ها» برگزار شده بود.
resizecom_chinas-afghan-diplomatic-push-impact-on-regional-stability-v0-2nSOmn-wCCuCMp6TbsGy_2YOr_gqhxf42ZBGdFgQbJE.webp

طالبان و چین؛ از روابط رو به رشد اقتصادي تا تعامل گسترده سیاسی

طرز پرس: با خروج نیروهای آمریکایی و متحدان ناتو از افغانستان، چین به یکی از نخستین کشورهایی تبدیل شد که به گسترش حضور و نفوذ خود در این کشور پرداخت. روابط چین و طالبان که به‌ویژه از بعد از سقوط جمهوریت و به قدرت رسیدن مجدد طالبان شکل گرفته، به‌طور مداوم در عرصه‌های سیاسی، اقتصادی، و امنیتی تعمیق شده و به‌گونه‌ای جدید در حال گسترش است. این همکاری‌ها بر پایه منافع متقابل دو طرف بنا شده، اما دارای پیچیدگی‌های خاصی است که از تفاوت‌های ایدئولوژیک، چالش‌های منطقه‌ای، و ماهیت خاص طالبان و دولت چین نشأت می‌گیرد.
resizecom_children-63175_960_720-768x512.jpg

پیامدهای فاجعه‌بار مداخله طالبان در کمک‌های بشردوستانه

طرز پرس: گزارش اخیر دفتر هماهنگ‌کننده کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل متحد (اوچا) نشان‌دهنده تشدید مداخله‌های طالبان در عملیات بشردوستانه در افغانستان است؛ مداخلاتی که نه تنها موجب توقف پروژه‌های حیاتی شده بلکه دسترسی به میلیون‌ها نفر از نیازمندان را نیز به شدت محدود کرده است. بر اساس این گزارش، در ماه سپتامبر 2023، 173 مورد مداخله ثبت شده که 98 درصد آنها به طالبان نسبت داده می‌شود. این ارقام نشان از افزایش 31 درصدی نسبت به ماه پیش و 66 درصدی نسبت به زمان مشابه در سال گذشته دارد؛ روندی که بحران انسانی در این کشور را پیچیده‌تر کرده است.
TalibanFighters.jpg

تأثیر سیاست‌ها و محدودیت‌های طالبان بر تشدید بحران اقتصادی

فقر یکی از چالش‌های بزرگ اجتماعی و اقتصادی در افغانستان است که بر زندگی میلیون‌ها نفر از مردم این کشور تأثیر می‌گذارد. بر اساس گزارش‌های سازمان‌های بین‌المللی، افغانستان با یکی از بالاترین نرخ‌های فقر مطلق و نسبی در جهان مواجه است. فقر به معنای عدم دسترسی به نیازهای اساسی مانند غذا، آب، مسکن، آموزش و صحت است و می‌تواند به نابرابری‌های اجتماعی و اقتصادی منجر شود. این گزارش به تحلیل عوامل فقر، وضعیت کنونی اقتصاد افغانستان و پیامدهای اجتماعی آن می‌پردازد.
yaks-line-up-banner.jpg

کریدور واخان؛ کلید پنهان تجارت میان افغانستان و چین

افغانستان و چین، به‌رغم داشتن مرز مشترک در منطقه واخان، هنوز هیچ‌گونه مرز تجاری فعال میان خود ندارند. این مسئله در حالی است که نیازهای اقتصادی افغانستان و چین، به‌ویژه در حوزه‌های مواد معدنی و محصولات کشاورزی، فرصت‌های مهمی برای همکاری‌های تجاری بین دو کشور ایجاد کرده است.
Torkham-border.jpg

بررسی چالش‌های ترانزیتی میان افغانستان و پاکستان: ریشه‌ها و پیامدها

طرز پرس: چالش‌های ترانزیتی میان افغانستان و پاکستان از دهه‌ها پیش با سیاست‌های پیچیده همراه بوده‌اند. پاکستان، در طول این سال‌ها، همواره از ترانزیت به عنوان ابزاری برای اعمال فشار بر افغانستان استفاده کرده است و این مسئله، علاوه بر تأثیرگذاری بر اقتصاد و بازار افغانستان، نارضایتی داخلی را نیز به دنبال داشته است.