شهروندان افغانستان در واکنش به حمله مرگبار داعش به غیرنظامیان در ولایت دایکندی میگویند که طالبان قادر به تأمین امنیت در افغانستان نیستند و آنها نگران مصئونیت جان خود اند.
شماری از مدافعین حقوق زنان در واکنش به نشست سه روزه زنان افغان در آلبانیا میگویند که برگزاری چنین نشستها هیچ موثریتِ بخاطر حل مشکل فعلی زنان نخواهد داشت.
نیروهای طالبان و نظامیان پاکستانی در یک هفته گذشته سه بار در ولسوالی زازی میدان ولایت خوست باهم درگیر شده اند، این درگیریها تلفاتِ نیز دارند و دهها خانواده مجبور به ترک خانههایشان شدهاند.
مقامات ارشد اوزبیکستان میگویند که حکومت طالبان در چارچوب تواناییهای خود با تروریسم بین المللی مبارزه می کند و نیروهای
استخبارات طالبان در خط مقدم مبارزه با داعش قرار دارند.
شماری از افغانهای مقیم در کشورهای اروپایی میگویند که آلمان بهتر است بر اساس قوانین بینالمللی با افغانها رفتار کند، متخلفین را در داخل کشور مجازات و تصمیم خود برای بازگرداندن آنها به افغانستان را بازنگری کند.
یافتههای طرز پرس نشان میدهد که محکمه عالی طالبان در یک ماه گذشته در ۹ ولایت کشور، به ۳۵ نفر از جمله یک زن مجازات تعزیری دادهاند که بیشترین آنها در ولایت خوست بوده است.
در دو روز گذشته، شبکههای اجتماعی شاهد واکنشهای گسترده زنان افغان بودهاند. فعالان حقوق زنان کمپینی را آغاز کردهاند که با خواندن ترانهها و اشعار، به طالبان نشان دهند که صدای آنها "عورت" نیست.
رهبر طالبان گفته است که مبارزات آزاد (فریفایت)، بریدن نوار در مراسم، جشن گرفتن برخی روزهای خاص، و راه رفتن با کفش بر روی قالینها در ادارات دولتی از جمله منکرات هستند و ممنوع اعلام شده است.
قانون جدید امر به معروف طالبان، با وجود نگرانیهای سازمانهای بینالمللی و دولتها، برخی از مسئولین رسانهها در کابل را نیز نگران کرده است و آنان میگویند که اگر این قانون بالای رسانهها اعمال شود، مجبور خواهند شد که رسانهها را ببندند.