" >

تحلیل و مقالات

GesE-S-bsAAXinu.jpg

مقاومت زنان افغانستان؛ نبردی برای آزادی و عدالت برضد طالبان

در سه سال گذشته، زنان افغانستان به نماد مقاومت در برابر ظلم و سرکوب طالبان تبدیل شده‌اند. این مقاومت در شرایطی شکل گرفته که طالبان با اعمال سیاست‌های سخت‌گیرانه و سرکوبگرانه، زنان را هدف اصلی محدودیت‌های خود قرار داده‌اند. این گروه که در آگوست ۲۰۲۱ دوباره قدرت را در افغانستان به دست گرفت، از همان ابتدا برنامه‌ای نظام‌مند برای حذف زنان از عرصه‌های سیاسی،اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی کشور اجرا کرد.
Khalil.jpg

داعش و چالش‌های طالبان؛ حملات مرگبار و فروپاشی ساختار امنیتی

علی‌رغم ادعاهای مکرر طالبان درباره سرکوب داعش در افغانستان، این گروه همچنان به حملات انتحاری و بمب‌گذاری‌های هدفمند ادامه می‌دهد. طی سه سال اخیر، داعش توانسته است چندین مقام ارشد طالبان را هدف قرار دهد و به ساختار قدرت این گروه آسیب‌های جدی وارد کند.
حبهه.jpg

ادعای نجات افغانستان در سایه تبعید؛ واقعیت یا خیال؟

جمعی از شخصیت‌های برجسته‌ی سیاسی مخالف طالبان ائتلافی جدید با نام «مجمع ملی برای نجات افغانستان» تشکیل داده‌اند. این مجمع که متشکل از رهبران عمده‌ی احزاب سیاسی افغانستان است، از طریق یک نشست مجازی اعلام موجودیت کرد. با این حال، تمام اعضای آن در کشورهای مختلف جهان پراکنده بوده و در تبعید به سر می‌برند.
GNYRrX-XQAAjNGs.jpg

چرا تحولات در سوریه برای طالبان مهم است؟

تحولات در سوریه از اهمیت ویژه‌ی برای طالبان برخوردار است و طالبان ممکن این تحولات را از دریچه گسترش نفوذ خود در سطح منطقه مورد ارزیابی قرار بدهند. صفحه ارگ در کنترول طالبان از برگزاری نشست کمیسیون سیاسی این گروه در مورد تحولات سوریه خبر داده و گفته است که در این نشست در مورد گسترش روابط و چگونه‌گی تعامل با گروه هیئت تحریر شام، بحث کرده اند.
IMG_6937.JPEG

محکمه طالبان در لاهه؛ آیا عدالت برای زنان افغانستان محقق خواهد شد؟

پرونده نقض گسترده حقوق زنان و دختران افغانستان توسط طالبان، از سوی شش کشور جهان به محکمه بین‌المللی کیفری ارجاع شده است. کشورهای شیلی، فرانسه، مکزیک، اسپانیا، کاستاریکا و لوکزامبورگ خواستار بررسی دقیق این جنایات هستند که از زمان تسلط طالبان بر افغانستان در سال ۲۰۲۱ آغاز شده و تاکنون ادامه یافته است.
0612404033e658b.jpg

بحران در پاکستان؛ مشکلات با طالبان افغان نگرانی جدید برای اسلام‌آباد

نشریه معتبر مدرن دیپلوماسی در مقاله‌ای با عنوان «ثبات بی‌ثبات در افغانستان» به بررسی روابط پیچیده پاکستان و طالبان و موضع کشورهای آسیای مرکزی پرداخته است. این مقاله تأکید دارد که پاکستان در مقایسه با سایر کشورهای منطقه دشوارترین رابطه را با طالبان دارد، رابطه‌ای که با تنش‌های دیپلماتیک و مرزی گره خورده است.
45444.jpg

تحولات سوریه و واکنش‌های طالبان؛ تأثیرات منطقه‌ای و رقابت‌های ایدئولوژیک

در دو سال اخیر، بحران سوریه به یکی از پیچیده‌ترین و مهم‌ترین مسائلی تبدیل شده است که نه تنها بر وضعیت داخلی سوریه بلکه بر تحولات منطقه‌ای و روابط بین‌المللی تأثیرات گسترده‌ای گذاشته است. از یک سو، جمهوری اسلامی ایران همواره از دولت بشار اسد حمایت کرده و جنگجویان وفادار به رژیم را تقویت کرده است.
13161-000_15z3q8-585_329.jpg

اقلیت‌های مذهبی در افغانستان؛ کشتار مستمر و ناکامی طالبان در تأمین امنیت

اقلیت‌های مذهبی افغانستان، از جمله شیعیان و صوفیان، از زمان بازگشت طالبان به قدرت، به طور مداوم هدف حملات هدفمند و مرگبار قرار گرفته‌اند. این حملات عمدتاً توسط گروه‌های افراطی مانند داعش انجام می‌شود. اما علی‌رغم وعده‌های طالبان مبنی بر تأمین امنیت، این گروه در حفاظت از اقلیت‌های مذهبی کشور ناکام مانده است.
-1x-1.jpg

گزینش چهره‌های ضد طالبان در کابینه جدید آمریکا؛ ترامپ در پی چیست؟

طرز پرس: پس از مشخص شدن نتیجه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در روز چهارشنبه، ششم نوامبر که به برگشت ترامپ به کاخ سفید انجامید، بارِ دیگر سرنوشت منطقه، به‌ویژه افغانستان در رسانه‌ها بازتاب گسترده یافته است. دونالد ترامپ که اکنون به عنوان چهل‌وهفتمین رییس‌جمهور آمریکا انتخاب شده است، پیش از این از سیاست‌های جو بایدن در مقابل افغانستان انتقاد کرده و خروج نیروهای امریکایی را از این کشور خروج "مفتضحانه" خوانده بود.
39c7fab7-26f7-4afc-a0a6-e901ed1322a7_690.jpg

ترامپ و آرای مسلمانان؛ تغییر موضع یا سیاستی مصلحت‌جویانه؟

واشنگتن: «طرز پرس» دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور پیشین آمریکا، که زمانی با اظهارات تند و اسلام‌ستیزانه و اجرای سیاست‌هایی چون ممنوعیت ورود شهروندان چندین کشور مسلمان به ایالات متحده، تصویر خود را به‌عنوان منتقد سرسخت مسلمانان تثبیت کرده بود، اینک در تلاش است تا برای رقابت با رقبای دموکرات خود، حمایت جمعیت مسلمان و عرب آمریکا را به دست آورد. این تغییر رویکرد ناگهانی و تلاش‌های اخیر ترامپ برای نزدیک شدن به مسلمانان و اعراب، از دید بسیاری تحلیل‌گران به عنوان اقدامی استراتژیک و صرفاً برای کسب رأی تلقی شده است.