خانه آزادی بیان، نهاد حامی رسانهها، گزارش یوناما درباره وضعیت رسانههای افغانستان را ناکافی و ناقص خوانده و تأکید کرده است که این گزارش نتوانسته ابعاد واقعی بحران رسانهها و آزادی بیان را در دوران حاکمیت طالبان بازتاب دهد.
یوناما در گزارش اخیر خود مستند کرده است که در سه سال گذشته ۳۳۶ مورد نقض حقوق بشر علیه خبرنگاران و کارکنان رسانهای ثبت شده است، از جمله ۲۵۶ مورد بازداشت خودسرانه، ۱۳۰ مورد شکنجه و بدرفتاری، و ۷۵ مورد تهدید. اما خانه آزادی بیان این آمار را بسیار کمتر از آنچه رسانههای افغانستان تجربه میکنند، دانسته است.
این نهاد میگوید که در سه سال گذشته بیش از ۳۰۰ رسانه تعطیل شدهاند، ۹۰ درصد زنان خبرنگار شغل خود را از دست دادهاند، و طالبان ۲۱ دستورالعمل سختگیرانه برای سرکوب آزادی بیان صادر کردهاند. به گفته این نهاد، گزارش یوناما به این حقایق و آثار ویرانگر این اقدامات بر جامعه رسانهای افغانستان نپرداخته است.
خانه آزادی بیان همچنین به تحمیل قوانین امر به معروف و نهی از منکر طالبان در برخی ولایتها اشاره کرده که منجر به ممنوعیت نشر تصاویر زنده، دخالت محتسبان در امور رسانهای، و محدودیتهای شدید بر کار خبرنگاران شده است. این نهاد همچنین انتقاد کرده که گزارش یوناما نقش رسانههای برونمرزی افغانستان را که همچنان برای آگاهیبخشی تلاش میکنند، نادیده گرفته است.
خانه آزادی بیان از جامعه جهانی، سازمانهای حامی رسانهها، و نهادهای حقوق بشری خواسته است تا توجه بیشتری به وضعیت وخیم رسانهها در افغانستان داشته و اقدامات عملی و قویتری برای حمایت از آزادی بیان در این کشور انجام دهند.