
با نزدیک شدن به پایان مهلت تعیینشده از سوی دولت پاکستان، هزاران پناهجوی افغان، بهویژه افرادی که با آمریکا همکاری داشتهاند، نگران اخراج اجباری از این کشور هستند. گروهی از آنها در نامهای سرگشاده به شهباز شریف، نخستوزیر پاکستان، خواستار بازنگری در این تصمیم شدهاند.
براساس گزارش رسانههای پاکستانی، پس از ۳۱ مارچ ۲۰۲۵، اعتبار برخی از اسناد حمایتی سفارت آمریکا برای پناهجویان افغان منقضی خواهد شد. این امر باعث نگرانی شده، زیرا بسیاری از این افراد در مراحل نهایی انتقال به آمریکا قرار دارند.
در این نامه تأکید شده که بازگشت این پناهجویان به افغانستان میتواند آنها را در معرض تهدیدهای امنیتی قرار دهد. در مقابل، دولت پاکستان استدلال میکند که سیاست اخراج شامل تمامی مهاجران غیرقانونی میشود.
یکی از چالشهای اساسی برای پناهجویان، هزینههای بالای تمدید ویزا و تأخیر در روندهای اداری عنوان شده است. این پناهجویان خواستار کاهش هزینهها و ایجاد معافیت برای افرادی شدهاند که در انتظار انتقال به کشورهای دیگر هستند.
امضاکنندگان این نامه تأکید کردهاند که اخراج اجباری پناهجویان افغان برخلاف تعهدات بینالمللی پاکستان، از جمله کنوانسیونهای حقوق بشر و حقوق پناهندگان است. آنها هشدار دادهاند که این اقدام میتواند روابط پاکستان با کشورهای غربی، بهویژه آمریکا، را تضعیف کند و وجهه بینالمللی این کشور را خدشهدار سازد.
بسیاری از پناهجویانی که در پاکستان حضور دارند، شامل مترجمان، روزنامهنگاران، فعالان زن و سایر همکاران سابق آمریکا و کشورهای دیگر اروپایی هستند. این افراد در سالهای اخیر به دلیل همکاری با آمریکا و کشورهای عضو ناتو، مجبور به ترک افغانستان شده اند و از آن زمان تاکنون در شرایط بلاتکلیفی در پاکستان به سر میبرند.