پیامدهای حمله مونیخ و تشدید دوباره گفتمان ضدمهاجرتی در آلمان

صمیم بارکزی

طرز پرس

26 دلو 1403

GjvcgGQXQAAfYc6.jpg

یک روز پس از حمله‌ای که توسط یک پناهجوی افغان در شهر مونیخ آلمان رخ داد، فرانک والتر اشتاین‌مایر، رئیس‌جمهور آلمان امروز «جمعه ۲۶ دلو» با حضور در محل حادثه یاد قربانیان را گرامی داشت.

در همین حال، حامد کرزی، رئیس‌جمهور پیشین افغانستان این حمله را محکوم کرده‌است. آقای کرزی در نوشته‌ای در شبکه اکس با قربانیان این حادثه ابراز اظهار همدردی کرده و بر خانواده‌های قربانیان تسلیت اعلام نمود. او همچنان برای مردم آلمان خوشبختی و سلامتی آرزو کرده و از حمایت استوار آلمان از افغانستان قدردانی نمود.

این حادثه به روز پنجشنبه زمانی رخ داد که یک پناهجوی ۲۴ ساله افغان به نام فرهاد نوری، با موتر خود به‌طور عمدی به سمت جمعیتی که در یک تظاهرات اتحادیه کارگری «وردی» شرکت داشتند، حمله کرد. در نتیجه، حداقل ۳۰ نفر زخمی شدند که وضعیت برخی از آن‌ها وخیم گزارش شده است. پولیس بایرن اعلام کرد که این فرد پس از عبور از موترهای پولیس، سرعت خود را افزایش داده و به‌طور عمدی به سمت تظاهرکنندگان رفته است. وی در محل حادثه دستگیر شد و در حال حاضر تهدیدی برای عموم محسوب نمی‌شود.

فرهاد نوری در سال ۲۰۱۶ به‌عنوان یک نوجوان بدون همراه وارد آلمان شد و درخواست پناهندگی او در سال ۲۰۲۰ رد شد، اما به دلیل شرایط امنیتی در افغانستان و تسلط طالبان، اخراج وی متوقف گردید. او دارای سابقه جرایم کوچک مانند سرقت و تخلفات مرتبط با مواد مخدر بوده، اما هیچ نشانه‌ای از ارتباط با گروه‌های افراطی در پرونده او وجود ندارد.

این حادثه در آستانه انتخابات فدرال آلمان که قرار است در ۲۳ فبروری برگزار شود، رخ داده و بحث‌های سیاسی درباره مهاجرت و امنیت عمومی را تشدید کرده است. فریدریش مرز، رهبر حزب دموکرات مسیحی، و حزب راست‌گرای آلترناتیو برای آلمان خواستار قوانین سخت‌گیرانه‌تر مهاجرتی شده‌اند.

اولاف شولتس، صدراعظم آلمان، با محکوم کردن این حمله، تأکید کرد که دولت او در حال افزایش تلاش‌ها برای اخراج مجرمان محکوم‌شده به افغانستان است و این اقدامات به‌صورت مستمر ادامه خواهد داشت. این سومین حمله توسط پناهجویان در آلمان در سه ماه گذشته است که باعث افزایش نگرانی‌ها درباره سیاست‌های مهاجرتی و امنیت عمومی در این کشور شده است.